Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Kadiruşağı Mahallesi’nde yapımı devam eden kemer köprü inşaatlarında incelemelerde bulunarak, çalışmaların son durumu hakkında bilgiler aldı.
Kadiruşağı Mahallesi’nde yaklaşık 50 yıldır yerleşimin bulunduğunu belirten Başkan Geçit, bölgede çok sayıda bağ ve bahçenin yanı sıra vatandaşların yaşadığı konutların bulunduğuna dikkat çekerek, özellikle yoğun yağış dönemlerinde iki yaka arasındaki ulaşımın kesildiğini ve vatandaşların sel tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını ifade etti.
Özellikle yağışlı dönemlerde ulaşımda yaşanan aksaklıkların giderilmesi ve olası sel riskinin önüne geçilmesi amacıyla hayata geçirilen köprülerle birlikte mahallede ulaşımın daha güvenli ve kesintisiz hale getirilmesini sağlayacaklarını hatırlatan Başkan Geçit, “Burada yaklaşık 50 yıldır yerleşim söz konusu. Bağ ve bahçeler var, vatandaşlarımız burada yaşıyor, evler var. Ancak yağışın çok olduğu dönemlerde iki yaka arasındaki iletişim kesiliyor ve ciddi bir sel tehlikesi yaşanıyordu. Yeşilyurt Belediyesi olarak burada kalıcı ve vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak önemli bir eseri ilçemize kazandırıyoruz. İki köprümüzün ihalesini tamamladık ve inşaat çalışmalarına başladık. İnşallah 2027 yılının bahar aylarında köprülerimizi tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Kadiruşağı’nda ulaşımı daha güvenli, konforlu ve kesintisiz hale getirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.
1965 Yılında Malatya’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Malatya’da tamamladı. 1991 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 1995-1999 yılları arasında İhtisasını Fırat Üniversitesi Üroloji Anabilim Dalında yaptı.
Sırasıyla Aksaray, Elazığ, Bingöl, Malatya, Van, Ankara ve İstanbul illerinde görev yaptı.
2003- 2006 yılları arasında Bingöl Devlet Hastanesi'nde Başhekimlik yaptı.
Akabinde Malatya Beydağı Devlet (SSK Bölge) Hastanesi'nde Başhekimlik yaptı.
2012-2015 yıllarında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Üroloji Anabilim Dalı Başkanlığı görevini yürüttü.
Akademik kariyerine 2009 yılında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalında Yardımcı Doçent olarak başladı. 2013 yılında Doçentlik unvanını aldı.
2015 yılında Ankara Atatürk ve Eğitim Araştırma Hastanesinde 1 yıl görev yaptı.
2016 yılında Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nde Doçent olarak göreve başladı. Devamında 2018 yılında bu üniversiteye Profesör olarak atandı.Turgut Özal Tıp Merkezi’nde yaklaşık 7 buçuk yıl görev yaptıktan sonra Bezmialem Üniversitesi Vakıf Gureba Hastanesi'nde göreve başladı.
31 Mart 2024 seçimlerinde AK Parti’den Yeşilyurt Belediye Başkanı olarak seçilmiştir.
Evli ve 3 çocuk babasıdır. İyi derecede İngilizce bilmektedir.