Yeşilyurt Belediyesi, 2026-2027 Eğitim-Öğretim Yılının başlamasıyla birlikte öğrencilerin eğitim hayatına katkı sunmaya yönelik çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından düzenlenen organizasyon kapsamında ihtiyaç sahibi öğrencilere çanta, defter, kalemlik, silgi ve çeşitli kırtasiye malzemelerinden oluşan eğitim paketleri dağıtıldı.
ÖĞRENCİLERE EĞİTİM SETLERİ HEDİYE EDİLDİ
Yeşilyurt Belediyesi Emanet Çarşıda düzenlenen programda öğrenci ve ailelerini misafir eden Yeşilyurt Belediyesi Başkan Yardımcısı Sabri Akın, okul çantası, defter, kalemlik, silgi ve çeşitli kırtasiye malzemelerinin olduğu eğitim paketlerini çocuklara kendi elleriyle teslim etti.
“EĞİTİM HİZMETLERİNE AYRI BİR ÖNEM VERİYORUZ”
Sosyal belediyecilik çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen kırtasiye desteğiyle, ihtiyaç sahibi öğrencilerin temel eğitim ihtiyaçlarına katkı sunmayı ve ailelerin eğitim giderleri üzerindeki yükü azaltmayı hedeflediklerini dile getiren Yeşilyurt Belediyesi Başkan Yardımcısı Sabri Akın, belediyenin imkânları doğrultusunda okulların ve öğrencilerin ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi.
Eğitim ortamlarının daha iyi ve elverişli hale getirilmesi amacıyla gerekli katkıyı sunmaya gayret ettiklerini ifade eden Başkan Yardımcısı Akın, eğitim alanındaki çalışmaların yalnızca kırtasiye desteğiyle sınırlı olmadığını, okulların ihtiyaçlarının giderilmesi ve fiziki şartlarının iyileştirilmesine yönelik çalışmaların da devam ettiğini belirtti.
“ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİNE KATKI SUNMAK ÖNCELİĞİMİZ”
Yeşilyurt’un yeniden inşa ve ihya sürecinde fiziki yatırımların yanı sıra sosyal, kültürel ve eğitim hizmetlerinin de ayrı bir önem taşıdığını vurgulayan Başkan Yardımcısı Sabri Akın, bu alanlarda vatandaşların ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar gerçekleştirmeye devam ettiklerini ifade ederken, “Belediye Başkanımız Sayın Prof. Dr. İlhan Geçit’in öncülüğünde, güzel ilçemizi her alanda kalkındırmak ve daha yaşanabilir hale getirmek amacıyla belediyecilik hizmetlerimizi dört koldan sürdürüyoruz. Bunun yanında eğitim, sosyal ve kültürel belediyecilik alanlarında da üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmek için gayret gösteriyoruz. Toplumun tüm kesimlerine dokunan, hemşehrilerimizin yaşamını kolaylaştıran ve hayatlarına değer katan hizmetlere her geçen gün yenilerini ekleyerek, bugünden geleceğe güzel eserler bırakmak için çalışıyoruz.” dedi.
Eğitim hizmetlerine ayrı bir değer verdiklerini dile getiren Başkan Yardımcısı Akın, “Çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğine yapılan her yatırımın, ilçemizin ve ülkemizin geleceğine yapılan bir yatırım olduğuna inanıyoruz. Eğitime katkı sunmayı asli sorumluluklarımızdan biri olarak görüyoruz. 2026-2027 eğitim öğretim yılında öğrencilerimizin derslerine sağlıklı, güvenli ve güzel bir ortamda hazırlanabilmeleri amacıyla İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimizle koordinasyon içerisinde bir takım çalışmalar gerçekleştirdik ve bu çalışmaları sürdürmeye devam ediyoruz. İmkanlarımız ölçüsünde okullarımızdan gelen talepleri karşılamaya, eğitim kurumlarımızın ihtiyaçlarının giderilmesine katkı sunmaya çalışıyoruz. Bugün de ihtiyaç sahibi öğrencilerimize kırtasiye desteğinde bulunuyoruz. Öğrencilerimizin eğitim hayatlarına küçük de olsa bir katkı sunabiliyorsak bundan büyük mutluluk duyuyoruz. Dağıtımını gerçekleştirdiğimiz kırtasiye malzemelerinin öğrencilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Yeni eğitim öğretim yılının tüm öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimiz için başarılı, huzurlu ve güzel bir dönem olmasını temenni ediyor; bütün çocuklarımıza derslerinde başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.
1965 Yılında Malatya’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Malatya’da tamamladı. 1991 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 1995-1999 yılları arasında İhtisasını Fırat Üniversitesi Üroloji Anabilim Dalında yaptı.
Sırasıyla Aksaray, Elazığ, Bingöl, Malatya, Van, Ankara ve İstanbul illerinde görev yaptı.
2003- 2006 yılları arasında Bingöl Devlet Hastanesi'nde Başhekimlik yaptı.
Akabinde Malatya Beydağı Devlet (SSK Bölge) Hastanesi'nde Başhekimlik yaptı.
2012-2015 yıllarında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Üroloji Anabilim Dalı Başkanlığı görevini yürüttü.
Akademik kariyerine 2009 yılında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalında Yardımcı Doçent olarak başladı. 2013 yılında Doçentlik unvanını aldı.
2015 yılında Ankara Atatürk ve Eğitim Araştırma Hastanesinde 1 yıl görev yaptı.
2016 yılında Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nde Doçent olarak göreve başladı. Devamında 2018 yılında bu üniversiteye Profesör olarak atandı.Turgut Özal Tıp Merkezi’nde yaklaşık 7 buçuk yıl görev yaptıktan sonra Bezmialem Üniversitesi Vakıf Gureba Hastanesi'nde göreve başladı.
31 Mart 2024 seçimlerinde AK Parti’den Yeşilyurt Belediye Başkanı olarak seçilmiştir.
Evli ve 3 çocuk babasıdır. İyi derecede İngilizce bilmektedir.