Page 5 - Yeşilyurt Belediyesi Mayıs 2019 Etkinlikleri
P. 5
AYIS 2019 ETKİNLİKLERİ

YEŞİLYURT’TA Kİ MARKET, FIRIN VE LOKANTALARA RAMAZAN AYI
ÖNCESİNDE SIKI DENETİM

“Sağlıklı, Huzurlu ve Mutlu Bir Ramazan Ayı İçin
Çalışmalarımızı Yoğunlaştırdık”

Yeşilyurt Belediyesi ekipleri vatandaşların Ramazan ayı “HUZURLU VE GÜVENLİ ALIŞ VERİŞ İÇİN
içerisinde gönül rahatlığıyla alışveriş yapabilmeleri için ilçe TEDBİRLERİMİZİ ARTIRDIK”
genelinde hizmet veren fırın, lokanta, pastane, market ve Denetimlere katılan Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı
kasaplarda denetimlerde bulundu. Bekir Karakuş, Yeşilyurt’ta ki fırın, lokanta, pastane, market ve
kasaplarda yıl boyunca devam eden denetimlerin Ramazan
İŞYERLERİNİN GENEL TEMİZLİĞİ, DEPOLAR VE ayı süresince de aralıksız devam edeceğini söyledi.
ÜRÜNLERİN SON KULLANIM TARİHLERİ İNCELENDİ
Gıda ürünlerinin sağlıklı bir şekilde tüketiciye ulaşması Vatandaşların sağlıklı ürünler tüketmesi için denetimlere
ve kalitenin sürdürebilirliği adına çalışmalarını sürdüren ayrı bir önem verdiklerini dile getiren Yeşilyurt Belediye
Yeşilyurt Belediyesi Veteriner ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri Başkan Yardımcısı Bekir Karakuş, “ Halkımızın sağlıklı ve
ile gıda mühendisleri, denetime gittikleri iş yerlerinin genel güzel ürünler tüketmesi için yıl boyunca devam eden
temizlik, gıdaların muhafazası, yiyeceklerin depolanması denetimlerimize Ramazan ayı öncesinde yoğunluk verdik.
konularını incelerken, ürünlerin son kullanma tarihlerini Hemşerilerimizin huzur ve güven içerisinde alış veriş yapması,
kontrol etti. iftar ve sahur yemeklerini gönül rahatlığıyla yapması adına
elimizden gelen gayreti göstermekteyiz. Halkımızın sağlığı
KURALLAR HAKKINDA BİLGİLENDİRİLME VE bizim için önemlidir. Ramazan ayı boyunca fırın, pasta
UYARILAR YAPILDI ve tatlı imalathaneleri, şarküteri ve marketlere yönelik
İşletmelerin temizliğe önem verip vermediklerini araştıran kontrollerimiz devam edecek. Denetimlerimizde, öncelikle
ekipler, pide ve ekmek gramajlarını da kontrol ederken, insan sağlığını tehdit eden unsurlara dikkat ediyoruz.
çalışan personelin kıyafetleri ve sağlık muayene kartlarını Ayrıca üretilen ekmek ve pidelerin gramajlarını da kontrol
da inceledi. Hijyen ve sağlık yönünden uyulması gereken ederek, belirlenen kurallara uyulup uyulmadığına bakıyoruz.
kurallar hakkında işyeri yetkililerine bilgi veren personeller, Ekiplerimiz tarafından gerçekleşen denetimlerde güvenli
tespit edilen eksikliklerin giderilmesi konusunda uyarılarda gıda ve güvenilir gıda üzerinde titizlikle duruluyor. Ürünlerin
bulundular. doğru üretimleri ve temizliğini yakından incelerken, mutfak
kısımlarındaki hijyenik ortama hassasiyet gösterilmektedir.
   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10