Çınar, “Sağlığımıza Zarar Verecek Hiçbir Şeye Müsaade Etmeyiz”

Çınar, “Sağlığımıza Zarar Verecek Hiçbir Şeye Müsaade Etmeyiz”
Yayınlanma tarihi, 25 Mayıs 2018

YEŞİLYURT’TA RAMAZAN AYI DENETİMLERİ  YOĞUNLAŞTI

Yeşilyurt Belediyesi Veteriner İşler Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü ekipleri vatandaşların Ramazan ayı içerisinde gönül rahatlığıyla alışveriş yapabilmeleri için ilçe genelinde hizmet veren lokanta, pastane, market ve kasaplarda denetimlerde bulundu.  

İMALATHANELER VE SATIŞ NOKTALARI DENETLENDİ

Gıda ürünlerinin sağlıklı bir şekilde tüketiciye ulaşması ve kalitenin sürdürebilirliği adına çalışmalarını sürdüren Yeşilyurt Belediyesi ekipleri, denetime gittikleri iş yerlerinin genel temizlik, gıdaların muhafazası, yiyeceklerin depolanması konularını incelerken, ürünlerin son kullanma tarihlerini kontrol etti.

İşletmelerin temizliğe önem verip vermediklerini araştıran ekipler, pide ve ekmek gramajlarını da kontrol ederken, çalışan personelin kıyafetleri ve sağlık muayene kartlarını da inceledi. Yetkililer tarafından işletme sahiplerine kurallar hakkında bilgi verilirken, tespit edilen eksikliklerin giderilmesi konusunda uyarılar yapıldı.

  “HALKIMIZIN SAĞLIKLI ÜRÜNLER TÜKETMESİ İÇİN DENETİMLERİ ARTIRDIK”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşilyurt Belediye sınırlarında bulunan lokanta, pastane, market ve kasaplarda yıl boyunca devam eden denetimlerin Ramazan ayı süresince de aralıksız devam edeceğini söyledi.

Halk ve insan sağlığına büyük önem verdiklerini dile getiren Başkan Çınar, “ Hedefimiz; gıda ürünlerinin sağlıklı bir şekilde tüketiciye ulaştırılmasıdır. Vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde alış veriş yapmaları için et ve et ürünleri başta olmak üzere yiyecek satışlarının yapıldığı yerlerde yıl boyunca denetimlerimiz devam etmektedir. Ramazan ayı münasebetiyle de herhangi bir sorun yaşanmaması için denetimlerimizi sıklaştırdık.  Ekiplerimiz tarafından gerçekleşen denetimlerde güvenli gıda ve güvenilir gıda üzerinde titizlikle duruluyor. Ürünlerin doğru üretimleri ve temizliğini yakından incelerken, mutfak kısımlarındaki hijyenik ortama hassasiyet gösterilmektedir. Lokanta, kasap, manav, pasta, tatlı ve unlu mamul imalathanelerini rutin kontroller dışında da sık sık denetlenecektir. Vatandaşlarımızın sağlıklı ürünler tüketmesi için tüm tedbirleri alıyoruz” diye konuştu.