“Yeşilyurt’un Değişimine Işık Tutan Projelerimize Bir Yenisini Daha Ekliyoruz”

“Yeşilyurt’un Değişimine Işık Tutan Projelerimize Bir Yenisini Daha Ekliyoruz”
Yayınlanma tarihi, 10 Ekim 2018

 

YEŞİLYURT BELEDİYESİ, ÇİLESİZ SEMT PAZARI İNŞAATINA HIZ VERDİ

Yeşilyurt Belediyesi, nüfus yoğunluğunun her geçen gün arttığı Tecde ile Çilesiz mahallelerindeki gündelik yaşamı kolaylaştırmak, vatandaşların sağlıklı, denetimli ve güvenli bir ortamda pazar alışverişini yapabilmesinin yanı sıra pazarcı esnafının da modern ortamda ticaretini sürdürmesi amacıyla ‘Çilesiz Semt Pazarı’ projesini hayata geçiriyor.  

ÇİLESİZ SEMT PAZARI 2019 YILI BAHAR AYINDA HİZMETE GİRECEK

2019 yılının Bahar ayında hizmete girmesi planlanan Çilesiz Semt Pazarı için sürdürülen inşaat çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgiler alan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Tecde ile Çilesiz mahallelerinin yanı sıra çevre mahalle sakinlerinin de yararlanacağı modern bir Semt Pazarını hizmete sunacaklarını söyledi.

“MAHALLELERİMİZİN SORUNLARINI TEKER TEKER ÇÖZÜME KAVUŞTURUYORUZ”

Altı dönümlük alanda 2 bin 500 metrekare kapalı alana sahip olacak şekilde projesi çizilen Çilesiz Semt Pazarı için başlatılan çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Yeşilyurt Belediyesi olarak mahalle muhtarlarımız ve mahalle sakinlerimizden gelen istekler doğrultusunda mahallelerimizin sorunlarını teker teker çözüme kavuşturuyoruz. Bilindiği üzere vatandaşlarımızın en çok alışveriş için geldiği yerler pazarlardır. Tecde ile Çilesiz Mahalle Muhtarlarımız, buradaki esnaf ile vatandaşlarımızla yaptığımız görüşmelerde bu bölgeye Semt Pazarı yapılması talep edilmişti. Bizlerde gerek alan tespiti gerekse de projelendirme işlemlerini tamamladıktan sonra bu alana Çilesiz Semt Pazarını inşa etmeye başladık. Tecde ile Çilesiz mahallelerimizin birleşme noktasında yer alan Elibol sokakta yer alan altı dönümlük alanda hizmete sunacağımız Semt Pazarımız bu bölgemizdeki yaşam sosyal yaşam kültürüne farklı bir renklilik kazandırmasının yanında hareketlilikte getirecektir. Gerek iç ve dış tasarımı gerekse mimari yapısıyla kent kimliğine artı değerler katacak olan Semt Pazarımızı hizmete sunarak bölgemizin en ciddi sorunlarından bir tanesini daha çözüme kavuşturmuş olacağız. Yeşilyurt’un değişimine ışık tutan projelerimizle halkımızın rahat bir yaşam sürmesini sağlarken ayrıcalıklı yaşam koşullarının ilçemizin her noktasında hâkim olması içinde bu tür nitelik seviyesi yüksek, modern yatırımlarımızın sayısını her geçen gün artırıyoruz. İlçemizin refah seviyesi ne kadar yükselirse bu bizim için gurur kaynağı olur.” dedi.

 “VATANDAŞLARIMIZ MODERN, NEZİH VE KALİTELİ BİR ALANDA ALIŞ VERİŞİNİ YAPACAK”

Çilesiz Semt Pazarını Yeşilyurt’un sosyal dokusu ve kültürel özelliklerini yansıtacak ölçülerde hizmete sunacaklarını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Semt pazarımız sayesinde vatandaşlarımız rahat, huzurlu ve güvenli ortamlarda alış verişini yaparken, pazarcı esnaflarımızda ürünlerini daha nezih ortamda satma imkânına sahip olacak. Modern, kapalı ve güvenli olarak hizmet verecek olan semt pazarında 90 tezgâh yer alacaktır. Sosyal donatıları ve çevre düzenlenmesiyle çok nezih bir alanda hizmete sunacağımız Semt Pazarımız, bütün yönleriyle Yeşilyurt’a yakışan ölçülerde olacaktır. Tek katlı pazarımızın içerisinde Pazarcılar Odası ile Zabıta Müdürlüğümüze ait bölümlerin yanı sıra wc ve lavabolarda yer alacaktır. Hemşerilerimiz buraya gelerek güvenli bir şekilde alış verişlerini yapacaklar. Bu modern tesis memleketimize, kentimize ve ilçemize şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun, emeği geçen herkesi kutluyorum “dedi.