“Kurban İbadetinin Temiz ve Sağlıklı Şartlarda Yapılması İçin Hazırlıklarımızı Tamamladık”

“Kurban İbadetinin Temiz ve Sağlıklı Şartlarda Yapılması İçin Hazırlıklarımızı Tamamladık”
Yayınlanma tarihi, 29 07 2020

YEŞİLYURT’TA Kİ KURBAN SATIŞ VE KESİM YERLERİNDE HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Kurban Bayramı dolayısıyla Yeşilyurt’un farklı bölgelerinde kurulacak kurban satış ve kesim yerlerinde vatandaşlara kaliteli, temiz, sağlıklı ve güvenli ortamlarda hizmetler sunacaklarını söyledi. 

“HEMŞERİLERİMİZ GÖNÜL RAHATLIĞIYLA KURBANINI ALIP, KESİMİNİ YAPABİLİR”

Yeşilyurt Belediyesi tarafından Çırmıhtı Mollakasım Mahallesinde kurulan kurban satış ve kesim yerindeki son düzenlemeleri yerinde inceleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, vatandaşların gönül rahatlığıyla kurbanını alıp, temiz şartlarda kesimini yapması adına gereken hijyenik şartların sağlandığını söyledi.

“PANDEMİ KURALLARINA UYALIM, KURBAN İBADETİMİZİ SAĞLIKLI VE GÜZEL ORTAMLARDA YAPALIM”

Koronavirüs salgını nedeniyle Kurban Bayramı öncesinde tedbirleri artırdıklarını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Yeşilyurt Belediyesi olarak Kurban Bayramında hemşerilerimizin hijyenik ve güzel şartlarda hem kurbanlığını alması hem de kesimlerini sağlıklı ortamlarda yapması için gereken hassasiyeti göstermekteyiz. Kurban Bayramında 42 adet kesim, bir adette satış noktamızda vatandaşlarımıza hizmet vereceğiz. Çırmıhtı Mollakasım Mahallemizdeki Güreş Sahamızın yan tarafına kurduğumuz satış ve kesim yerimizde ki son çalışmaları yerinde inceliyoruz, ekiplerimiz hem buranın hem de diğer noktalarımızda pandemi kurallarına uygun olarak kaliteli ve güzel hizmetler sunmak adına hazırlıklarını tamamladılar. Kurban ibadetinin Kurban Bayramının manevi iklimine uygun ortamlarda yapılması adına gereken tedbirleri aldık. Sokak, cadde ve mahalle aralarında kesimlerin yapılmaması içinde ekiplerimiz sürekli görev başında olacaklardır. Valiliğimiz bu konuda gerekli bilgilendirmeyi yaptı, kurallara uymayanlara kanunlar çerçevesinde cezalar verilecektir. Belediye olarak bu konuda asla taviz vermeyeceğiz, ekiplerimiz bayram süresince ilçemizin dört bir tarafında incelemelerde bulunacaktır. Hemşerilerimizden ilan ettiğimiz temiz, güzel ve güvenli ortamlarda kurban ibadetlerini yapmalarını istiyoruz. Satış ve kesim yerlerinde el dezenfektanları bulundurulacak olup, alanlarımıza maskesiz kimseyi almayacağız, sosyal mesafe kurallarına dikkat edilecek ve pandemi tedbirlerini harfiyen uygulayacağız. Temizlik İşler Müdürlüğü ekiplerimiz kesim yerlerinde dezenfektan çalışmalarına önem verip, çöp konteynırlarını sürekli parfümlü sularla yıkayacaklar. Kurban ibadetini yapan değerli hemşerilerimize her yıl olduğu gibi yine kurban poşetlerini vereceğiz. Hep birlikte, birlik ve beraberlik içerisinde, pandemi kurallarına uyarak güzel bir bayram yaşamayı Rabbim hepimize nasip etsin. Bir kez daha tüm hemşerilerimizin Kurban Bayramlarını en kalbi duygularımla tebrik ediyorum.” diye konuştu.