“İftar Programlarımız Toplumsal Huzur Ve Dayanışmaya Katkı Sağlıyor”

“İftar Programlarımız Toplumsal Huzur Ve Dayanışmaya Katkı Sağlıyor”
Yayınlanma tarihi, 12 Haziran 2018

 

YEŞİLYURT BELEDİYESİ RABİA PARKINDAKİ MEYDAN İFTARINDA 6 BİN KİŞİYİ AĞIRLADI

Yeşilyurt Belediyesi tarafından düzenlenen meydan iftarları vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle karşılanıyor. Özalper, Abdulgaffar, Samanlı ve Şeyhbayram mahallelerinin birleştiği noktada bulunan Rabia Parkında düzenlenen iftar programında 6 bine yakın mahalle sakini aynı sofra etrafında bir araya gelerek, iftar anının huzur ve bereketini paylaştı.

Ahmediye Cami Müezzini Mehmet Obuz tarafından okunan Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından ‘Hoş Sâda’ ilahi grubunun gönülleri feth eden ilahiler ve tasavvuf musikisiyle farklı bir atmosferde gerçekleşen meydan iftarında, Nasrettin Hoca, Tuzsuz Delibekir ve Hacivat-Karagöz oyunları mahalle sakinleri ve çocuklar tarafından ilgiyle takip edildi.

Meydan iftarına katılarak vatandaşlarla yakından ilgilenen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ile Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’da, mahalle sakinlerinin yaklaşan Ramazan Bayramlarını tebrik ederek kutladılar.

ÇINAR, “KARDEŞLİK, PAYLAŞMA VE DOSTLUK DUYGULARIMIZ DAİM OLSUN"

En kalabalık meydan iftarını Rabia Parkında düzenlediklerini ve 6 bine yakın vatandaşın aynı anda orucunu açtığını söyleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, manevî arınma ve yücelme, paylaşarak zenginleşme mevsimi olan mübarek Ramazan ayını her yönüyle dolu dolu geçirmek amacıyla düzenledikleri meydan iftarlarına gösterilen ilginin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Rabia Parkındaki iftara katılan mahalle sakinlerine teşekkürlerini sunan Başkan Çınar, “Büyük bir huzur ve bereket içerisinde idrak ettiğimiz mübarek Ramazan Ayının manevi ikliminin kentimizin ve ilçemizin dört bir tarafında hâkim olması toplumsal huzur ve dayanışma ruhumuza ciddi katkılar sağlamaktadır. Rabia Parkımızdan tüm dünyaya paylaşma ve dostluk görüntülerini ulaştırmanın mutluluğu içerisindeyiz.” dedi. 

Ramazan ayındaki kardeşlik ve paylaşma duygularının hayatın her anında yaşatılması gerektiğini hatırlatan Başkan Çınar, “ Rabia Parkındaki iftar programına dört ayrı mahalleden her yaştan altı bine yakın hemşerimizin katılarak birlikte iftar yapması Ramazan ayının ruhuna yakışan görüntülerin ortaya çıkmasını sağlamıştır. Her yıl olduğu gibi yine Rabia parkında ki programımıza yoğun bir teveccüh var. Böylesine muhteşem bir kalabalığın olduğu, altı bine yakın hemşerimizin aynı anda iftar yaptığı böylesine kıymetli anları bizlere nasip eden Rabbime şükürler olsun. Bu yıl ki Ramazan ayı etkinliklerimizi ‘ Gönlümüz Bir, Soframız Bir’ sloganıyla vatandaşlarımıza ulaştırdık. Bizim gönlümüzde soframızda birdir, biz herkesi sevgiyle kucaklıyoruz. Toplumun birlikte hareket etmeye ve kenetlenmeye en fazla ihtiyaç duyduğu bir dönemde bizlerde düzenlediğimiz bu tür etkinliklerle toplumsal huzur ve dayanışmaya katkı sağlıyoruz. Rabia parkında 7’den 70’e tüm hemşerilerimizin aynı sofra etrafında buluşup sohbet etmesi, oruç açması birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine vesile olmaktadır. Rabbim birliğimizi ve beraberliğimizi daim, oruçlarımızı kabul eylesin.” dedi.

ÇALIK, “YEŞİLYURT BELEDİYESİ HER ALANDA BAŞARILI ÇALIŞMALARA İMZA ATIYOR”

Yeşilyurt Belediyesinin hem ilçe genelindeki hizmetleri hem de Ramazan Ayı etkinliklerini takdirle karşıladıklarını ifade eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, “Yeşilyurt İlçemiz bir yandan yatırımlar ve hizmetlerle büyüyüp gelişirken, diğer taraftan toplumsal huzur ve dayanışma ruhumuza katkı sunacak atmosferiyle örnek alınan ilçe hüviyetine yakışan bir görüntü sergilemeye devam ediyor” dedi.

Rabia Parkındaki muhteşem manzara karşısında etkilendiğini dile getiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, “Böylesine geniş katılımlı, vatandaşlarımızın büyük ilgi gösterdiği meydan iftarını organize edip, binlerce hemşerimizi aynı masa etrafında buluşturan Yeşilyurt Belediye Başkanımız Mehmet Çınar‘a çok teşekkür ediyorum. Malatya’mızın güzel insanlarıyla birlikte olmanın huzuru içerisindeyiz. Bizler ülkesine, memleketine, bayrağına sevdalı insanlarız. Hemşerilerimizin yoğun ilgi ve alakaları beni çok duygulandırdı. Kardeşlerimizle birlikte olmaktan büyük bir bahtiyarlık duymaktayım. Rabia parkımızda gerçekten muhteşem bir manzara var. Dört ayrı mahalleden gelip iftar soframızı bereketlendiren tüm hemşerilerimize saygı ve saygılarımı iletiyorum. Cenab-ı Allah tuttuğumuz oruçları dergâhı izzetinde kabul buyursun.” diye konuştu.