“Eğitim Merkezlerimize Gösterilen Yoğun İlgi Bizi Mutlu Ediyor”

“Eğitim Merkezlerimize Gösterilen Yoğun İlgi Bizi Mutlu Ediyor”
Yayınlanma tarihi, 08 Mayıs 2019

YEŞİLYURT BELEDİYESİ’NİN EĞİTİM MERKEZLERİ SAHURA KADAR HİZMET VERİYOR

Yeşilyurt Belediyesinin eğitim hizmetleri kapsamında ilçeye kazandırdığı Millet Kıraathanesi başta olmak üzere Medeniyet ve Sanat Araştırmaları Merkezi ve Fethi Gemuhluoğlu Bilgi Evi, vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda Ramazan Ayı boyunca saat 02:30’a kadar açık kalacak. Başkan Çınar, eğitim için her türlü fedakârlığı ve özveriyi gösterdiklerini ifade ederken, eğitim merkezlerinin dolululuk oranının yüksek olmasından ziyadesiyle memnun olduklarını söyledi.

“EĞİTİM MERKEZLERİMİZ, 11:30-18:30, 20:30- 02:30 SAATLERİ ARASINDA HALKIMIZA AÇIKTIR”

Yeşilyurt’un hizmete sunulan yatırımlar ve sosyal sorumluluk projeleriyle eğitim hizmetlerinde örnek gösterilen bir ilçe hüviyetine ulaştırdığını söyleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Millet Kıraathanesi başta olmak üzere Medeniyet ve Sanat Araştırmaları Merkezi ve Fethi Gemuhluoğlu Bilgi Evi’nin Ramazan Ayı boyunca 11:30 ile 18:30, 20:30 ile 02:30 saatleri arasında hizmet vereceğini söyledi.

 “HEP BİRLİKTE OKUYALIM, HEP BİRLİKTE GELİŞELİM, HEP BİRLİKTE GELECEĞE DAHA UMUTLU BAKALIM”

Her yaşa ve her seviyeye hitap edecek şekilde hizmet veren eğitim merkezlerinin yeni ufuklar açacak kadar geniş ve zengin bir kütüphaneye sahip olduğunu dile getiren Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Geleceğimizin teminatı olan yeni neslin daha iyi yetişmesi ve başarı oranının artması için bugüne kadar çok ciddi yatırımlar ve sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirdik. Eğitimsiz bir toplumun geleceği karanlıktır. Amacımız; ileride ülkemizin geleceğinde söz sahibi olacak öğrencilerimizi donanımlı bir şekilde yarınlara hazırlayabilmektir. Bu kapsamda hizmete sunduğumuz Millet Kıraathanesi başta olmak üzere Medeniyet ve Sanat Araştırmaları Merkezi ve Fethi Gemuhluoğlu Bilgi Evimiz Ramazan Ayının ilk günlerinde çok yoğun ilgi görmeye başladı. Hemşerilerimizden gelen talep doğrultusunda eğitim merkezlerimizin açılış ve kapanış saatlerinde değişikliğe gitme kararı aldık. Ramazan Ayı boyunca saat 11:30’da açılacak olan eğitim merkezlerimiz, 18:30’a kadar hizmet verdikten sonra iftar saati nedeniyle 20:30’da tekrardan açılıp 02:30’a kadar halkımızın hizmetinde olacaktır. Yeter ki vatandaşlarımız kitap okusun, gençlerimiz derslerine çalışsın biz her türlü fedakârlığı ve özveriyi göstermeye hazırız. Biz milletimiz ne istiyorsa onu hayata geçirmeye özen göstermekteyiz, halkımız talep etti bizde yerine getirdik. Sahura kadar açık kalacak olan eğitim merkezlerlimize tüm hemşerilerimizi bekliyoruz. Yeşilyurt Belediyesi olarak her yaştan vatandaşımızın eğitim ve kültürel hayatına olumlu yansımalarda bulunacak, çocuklarımızın ve gençlerimizin ufuklarını aydınlatacak, gelecek neslimizin bilgili, okuyan ve araştıran bir zihin dünyasına sahip olması için eğitim hizmetlerine öncelik tanıyoruz. Özellikle de gençlerimizin ödevlerini ve derslerini yapmaları için eğitim merkezlerimizi tercih etmeleri, kitap okumalarını ve kültürel sohbetlerini bu çatı altında gerçekleştirmeleri gelecek adına hepimizi umutlandırmaktadır.  Hayata geçirdiğimiz yatırımlarımızın yanında yürüttüğümüz projeleriyle fark oluşturuyor, farkındalık yaratıyoruz.Hep birlikte okuyalım, hep birlikte gelişelim, hep birlikte geleceğe daha umutlu bakalım, kazanan Türkiye’miz, Malatya’mız, Yeşilyurt’umuz olsun” diye konuştu.

“EĞİTİME YÖNELİK DESTEKLERİMİZ ARTARAK DEVAM EDECEK”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Yeşilyurt, eğitim ve kültürel hizmetlerde isminden söz ettiren, hayata geçirilen projeler ve yatırımlarla eğitime önemli katma değer sağlayan bir ilçe konuma yükselmiştir. Eğitim merkezlerimizi ziyaret eden hemşerilerimiz ve gençlerimiz raflardaki kitaplardan istediklerini alıp okuma şansına sahip olmasının yanı sıra yanlarında getirdikleri kitap, dergi ve gazetelerini rahat ve huzurlu bir ortamda okuma fırsatına ulaşıyor. Ramazan Ayı içerisinde eğitim merkezlerimizin bu denli ilgi görmesi, doluluk oranının yüksek olması hepimizi mutlu etmektedir. Okumayı daha cazip hale getirmek, kentin kültür hayatına katkı sağlamak ve kitap okuma oranını artırmak belediyemizin başlıca hedefleri arasındadır. Eğitim alanında çalışmalarımız artarak devam edecektir” dedi.