“Basın, Toplumun Ortak Sesidir”

“Basın, Toplumun Ortak Sesidir”
Yayınlanma tarihi, 09 Ocak 2019

BAŞKAN ÇINAR’DAN ’10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ’ KUTLAMA MESAJI

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “İçinde bulundukları şart ya da koşullar ne olursa olsun görevleri peşinde koşan, yaptıkları haber ve değerlendirmelerle toplumun ortak sesi olan gazetecilerimizin halkı bilgilendirmek için verdikleri mücadele her türlü takdirin üzerindedir.” dedi.

 ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ nedeniyle kutlama mesajı yayımlayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Gazetecilik, her koşulda gerektirdiği dinamizm ve fedakârlığıyla icrası zor, ülkenin vicdanı olma vasfını elinde bulunduran nadide mesleklerden biridir. Demokrasinin gelişmesinde ve sağlıklı bir toplumun oluşumunda tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir gazetecilik anlayışı önemlidir.

Kamuoyunun bilgilendirilmesinde doğru ve güvenilir haber yapma, objektif olma, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde barındıran bir mesleği icra eden gazeteci arkadaşlarımız, aynı zamanda vatandaşla dünya arasında köprü görevini üstlenmektedir.

Yaptıkları haber ve değerlendirmeler ile toplumu doğru bilinçlendirme gibi önemli sorumlulukları da bulunan yazılı, görsel ve işitsel medya kuruluşlarımız, toplumun ortak sesidir.

Kentimizin ve ilçemizin sosyal, eğitim, kültürel, sportif ve ekonomik gelişmesine gündeme taşıdıkları konularla katkı sağlayan değerli basın çalışanları ulvi bir görevi yerine getirmektedir.

Yeşilyurt Belediyesi olarak daima basın mensuplarıyla uyumlu bir çalışma içerisinde olmaya özen gösterirken, gazetecilerimizin öneri, düşünce ve tespitlerine büyük önem veriyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle; mesai mefhumu gözetmeksizin görevlerini yerine getirerek halkımızın haber alma hakkını sağlayan tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü en kalbi duygularımla kutlarken, ebediyete intikal eden basın çalışanlarını rahmetle anıyor, görevi başında bulunanlara çalışmalarında üstün başarılar diliyorum" dedi.