Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü

Halit ADIYAMAN

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü

Aslen Pötürgeli olup 1960 Malatya doğumludur. İlk ve orta öğrenimini Malatya'da tamamladı. Anadolu Üniversitesi Açık öğretim Fakültesi Sosyal Bilimler Bölümü Önlisans mezunudur. İş hayatına 1991 yılında Merkez Hanımınçiftliği Belediyesi'nde Hesap İşleri Müdür Vekili olarak başladı. Üç yıl görev yaptıktan sonra 1993 yılında Malatya İl Özel İdaresi'ne naklen atandı. Malatya İl Özel İdaresi'nde 1993-1995 yılları arasında Muhasebe Şefi, 1995- 2006 yılları arasında ise Muhasebe Müdürü olarak görev yaptı. Ayrıca 1994-2012 yılları arasında yeni kurulan Orduzu, Şahnahan ve Erenli Belde Belediyelerinin kuruluşunda, Malatya Valiliğinin görevlendirmesiyle ikişer yıl süre ile görev yaptı. Ayrıca 2. Organize Sanayi Muhasebe Hesaplarının Denetim Üyesi olarak üç yıl süre ile görev aldı. 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi Kanunu kapsamında Maliye Bakanlığının düzenlemiş olduğu Muhasebe Yetkilisi sınavında başarı göstererek Muhasebe Yetkilisi Sertifikası aldı. 6360 Sayılı Büyükşehir Yasası'yla yeniden yapılanma sürecinde 14.04.2014 tarihinde Yeşilyurt Belediyesi'nde İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğüne Asaleten atandı. Evli ve üç çocuk babasıdır.